ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Όλες οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τους χρήστες προς το ηλεκτρονικό κατάστημα της Επιχείρησης είναι απόρρητες. Ειδικότερα, η Επιχείρηση προκειμένου να διαφυλάξει τα προσωπικά σας δεδομένα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας έχει λάβει τους ακόλουθους μηχανισμούς-μεθόδους ασφαλείας:
Ταυτοποίηση και Έγκριση Εισόδου Χρήστη (Identifιcation, Authorization):

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή με την Επιχείρηση, είναι απαραίτητη η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας. Για την πρόσβαση στον λογαριασμό αυτόν είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης (email) και κωδικού ασφαλείας (password), τους οποίους επιλέγετε και γνωρίζετε αποκλειστικά εσείς. Σας δίνετε η δυνατότητα να μεταβάλλετε τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) και τη διεύθυνση ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας (e-mail) όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είστε εσείς μέσω των ανωτέρω κωδικών και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητάς και απόκρυψης του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβείτε στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς το ηλεκτρονικό κατάστημα www.baby-look.gr δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σας συνιστούμε, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζετε το password σας σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αποφεύγετε τη χρήση των ίδιων και εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης). Επίσης σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε όχι μόνο γράμματα και αριθμούς αλλά και σύμβολα και τη δημιουργία password.

Αυτόματη Αποσύνδεση:

Σε περίπτωση που ενώ είστε συνδεδεμένοι με τον προσωπικό σας λογαριασμό δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα για διάστημα άνω των τριάντα (30) λεπτών (expire time) γίνεται αυτόματη αποσύνδεση από τον λογαριασμό σας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2472/97 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Με την εγγραφή/δήλωση των στοιχείων σας, όπως είναι το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση, η διεύθυνση κατοικίας, το σταθερό τηλέφωνο σας κλπ. παρέχετε την συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία τους από την Επιχείρηση στο μέτρο που είναι απολύτως αναγκαίο για την εξυπηρέτηση του σκοπού της συλλογής τους.

Σκοπός συλλογής και επεξεργασίας: Η ως άνω συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται στο μέτρο που είναι απολύτως αναγκαίο για την εκτέλεση και απόδειξη των παραγγελιών σας, την εμπορική επικοινωνία-προώθηση πωλήσεων μέσω ενημερωτικών e-mail/newsletters (π.χ. ενημέρωση σας για νέα προϊόντα και προσφορές, για συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ.), την βελτίωση των παρεχόμενων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μας υπηρεσιών καθώς και την άντληση στατιστικών και μόνο καταστάσεων (που δεν θα περιέχουν προσωπικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην αναγνώριση ατόμων).

Αποδέκτης προσωπικών δεδομένων: Αποδέκτης των ως άνω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η Επιχείρηση. Η Επιχείρηση ενδέχεται να αναθέσει την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την εκτέλεση των παραγγελιών, την εμπορική της επικοινωνία με τους χρήστες ή/και την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων και εξατομικευμένων προσφορών, σε τρίτη συνεργαζόμενη με αυτήν επιχείρηση. Η τελευταία, θα πρέπει να συμμορφώνεται απόλυτα με τις αρχές εχεμύθειας που τηρεί η Επιχείρηση ως προς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιχείρηση δεν δύναται να αποκαλύψει, δημοσιοποιήσει, πωλήσει ή ανταλλάξει τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία παραμένουν απόρρητα. Κατ’ εξαίρεση τα τηρούμενα στοιχεία δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές ή διοικητικές αρχές, κατόπιν αιτήματός τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Διάρκεια διατήρησης προσωπικών δεδομένων και δικαιώματα εγγεγραμμένων χρηστών: Η Επιχείρηση διατηρεί αρχείο με τα ως άνω δεδομένα για το χρονικό διάστημα που παραμένετε εγγεγραμμένος χρήστης. Ως εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε οποτεδήποτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία (άρθρο 12 Ν. 2472/1997), καθώς και να ζητήσετε την αλλαγή ή την διαγραφή των στοιχείων αυτών και γενικά να προβάλλετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν (άρθρο 13 Ν. 2472/1997). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ασκήσετε τα ως άνω δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης καθώς και για οποιαδήποτε απορία ή πρόταση ή δήλωση σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνο επικοινωνίας της Επιχείρησης, κα Γιαννουδάκη Αρχόντισα, στο 28210-79155 ή με e-mail στο [email protected].

Cookies

Το www.baby-look.gr χρησιμοποιεί ίχνη αναγνώρισης για μία άνετη εμπειρία αγοράς. Τα ίχνη αναγνώρισης ή αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης (session cookies) χρησιμοποιούνται μόνο για να αναγνωρίσουν ότι μπαίνετε στο site, ώστε να μη χρειάζεται να σας ζητείτε password σε όλες τις σελίδες που περιλαμβάνουν συναλλαγή στοιχείων. Εάν το πρόγραμμά σας περιήγησης στο Web (web browser) έχει ρυθμιστεί ώστε να απορρίπτει τα ίχνη αναγνώρισης, δεν θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε της υπηρεσίες αγοράς από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε αυτήν την ρύθμιση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Η συλλογή, χρήση και διάθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων γίνεται αποκλειστικά και μόνο μετά από ρητή γραπτή συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Ωστόσο, η Επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ψευδούς κατάθεσης στοιχείων κατά την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής χρηστών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Οποιοδήποτε λογισμικό διατίθεται για φόρτωση (downloading) καθώς και όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.baby-look.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών, ήχων, βίντεο, ονομάτων, λογοτύπων, διακριτικών γνωρισμάτων, προϊόντων, και γενικά όλων των αρχείων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Επιχείρησης ή/και των συνεργατών της, και προστατεύεται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, επανέκδοση, φόρτωση, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του Περιεχομένου της Ιστοσελίδας. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, μεταφόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της Επιχείρησης ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εμφάνιση και έκθεση ονομάτων, λογοτύπων, διακριτικών γνωρισμάτων, εικόνων κλπ στην ιστοσελίδα www.baby-look.gr δε θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση ή παροχή αδείας ή δικαιώματος χρήσης τους.

Η Επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη ούτε υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε ζημιά και ηθική βλάβη που προκύπτει από αδυναμία παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΗ

Με την παρούσα αποδέχεστε, συμφωνείτε και συνομολογείτε ότι θα κάνετε σύννομη και πρόσφορη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματός μας.
Ειδικότερα oι χρήστες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος συμφωνούν και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα για:
– την αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην Επιχείρηση ή/και σε οποιονδήποτε τρίτο ή προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,
– την αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λπ.,
– την αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),
– αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,
– αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
– ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων,
– παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,
– συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες. Κάθε χρήση αντίθετη προς τα ανωτέρω εκτός των τυχών ή και αστικών κυρώσεων επιφέρει και διακοπή των παρεχόμενων εκ μέρους της Επιχείρησης υπηρεσιών στον χρήστη χωρίς καμία ειδοποίηση.
• Οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διατήρηση της μυστικότητας του κωδικού εισόδου (username) και του κωδικού ασφαλείας (password) του λογαριασμού τους. Ακόμη ευθύνονται οι ίδιοι αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους, την τυπική έξοδό τους από το λογαριασμό κατά το τέλος κάθε χρήσης καθώς και για κάθε πράξη που διενεργείται από το λογαριασμό τους.
• Οι χρήστες οφείλουν να ελέγχουν προσεκτικά τις τεχνικές πληροφορίες που παρέχονται και την καταλληλότητα των προϊόντων που επιθυμείτε να παραγγείλετε πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
• Οι χρήστες δεσμεύονται να ακολουθούν πιστά τη νομοθεσία που αφορά τη μετάδοση δεδομένων από την Ελλάδα και την Ευρώπη προς τρίτα κράτη.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιχείρηση δεν δύναται να εγγυηθεί την διαθεσιμότητα των παραγγελθέντων προϊόντων. Ωστόσο, σε περίπτωση μη διαθεσιμότητάς τους δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος από την τοποθέτηση της παραγγελίας σας.

Η Επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη για την τυχόν κακόπιστη και παράνομη συμπεριφορά του χρήστη της Ιστοσελίδας έναντι τρίτων.

Η Επιχείρηση επιφυλάσσεται για τυχόν τεχνικά ή τυπογραφικά λάθη στα χαρακτηριστικά των προϊόντων που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της Ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Επιπλέον, η Επιχείρηση ευθύνεται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια έναντι των χρηστών σε περίπτωση μη εκτέλεσης της παραγγελίας ή καθυστέρησης παράδοσης των παραγγελθέντων προϊόντων. Περαιτέρω, επιφυλάσσεται ως προς τον χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ.).

Η Επιχείρηση δεν φέρει καμία ευθύνη, θετική ή αποθετική, άμεση ή έμμεση που τυχόν προκύψει από έλλειψη ικανότητας χρήσης του διαδικτυακού τόπου καθώς και σφάλματα, διακοπές, ελαττώματα ή καθυστερήσεις στη λειτουργία της Ιστοσελίδας ή στη διαβίβαση μέσω αυτής πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Η Επιχείρηση δεν ευθύνεται για τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες κατά την πρόσβαση και χρήση της Ιστοσελίδας, τα οποία σχετίζονται με τη συμβατότητα της υποδομής τους με αυτήν, ή με τυχόν «ιούς» ή άλλα επιζήμια συστατικά που περιέχονται στους διαδικτυακούς τόπους.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

1. Εφαρμογή

Η παρούσα Σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων μέσω του Ιστότοπου www.baby-look.gr εντός της Ελληνικής Επικράτειας και στην Κύπρο. Οποιοιδήποτε άλλοι Όροι και Προϋποθέσεις αποκλείονται ρητώς. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους οφείλει να απέχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό.

Αποστολή της παραγγελίας σας συνεπάγεται αποδοχή της παρούσας Σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

2. Όροι Πώλησης Προϊόντων (Παραγγελία / Συμβόλαιο)

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.baby-look.gr λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/1994 περί «Προστασίας των Καταναλωτών» και ειδικότερα του άρθρου 4 περί εμπορίας από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών.

Στις αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος Φ.Π.Α.

Στις φόρμες παραγγελιών που θα λάβετε για την αγορά σας περιέχονται οι τυχόν ειδικότεροι όροι που διέπουν συμπληρωματικώς προς τους όρους της παρούσας σύμβασης, την αγορά κάθε συγκεκριμένου προϊόντος.

Η Επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα επιφύλαξης ή/και άρνησης εκτέλεσης παραγγελιών εφόσον γνωστοποιήσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τους λόγους για τη σχετική επιφύλαξη ή/και άρνηση.

Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, παραπόνου, παρατήρησης κλπ. που προκύπτει κατά την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, ο χρήστης οφείλει άμεσα να ενημερώσει σχετικώς την Επιχείρηση είτε καλώντας καθημερινά 09:00 με 14:00 στο 28210-79155 είτε στέλνοντας email στο [email protected].

Η Επιχείρηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακριβή αναγραφή των στοιχείων και των τιμών των προϊόντων που διαθέτει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο προϊόν παρουσιάζει ασυνήθιστα χαμηλή τιμή ή χαρακτηριστικά, δίχως κάποια ιδιαίτερη ένδειξη που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Επιχείρηση πριν την πραγματοποίηση της παραγγελίας σας καθώς είναι πιθανή η εμφάνιση τυπογραφικών ή τεχνικών λαθών σε τιμές και χαρακτηριστικά προϊόντων.

2. Περιγραφή Διαδικασίας Αγοράς Προϊόντων

Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται εγγράφως μέσω διαδικτύου δια της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής Φόρμας Παραγγελίας που υπάρχει στον Iστότοπο www.baby-look.gr. H παραγγελία σας θεωρείται ληφθείσα από την Επιχείρηση από την στιγμή που θα λάβετε σχετική ενημέρωση της κατάστασης παραγγελίας με την ένδειξη «Εντολή Αγοράς». Οι ενημερώσεις περί της κατάστασης παραγγελίας εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη και αποστέλλονται με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει καταχωρήσει ο χρήστης. Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας κάθε καταχωρηθείσας παραγγελίας επιβεβαιώνεται και η διαθεσιμότητα αποθέματος των προϊόντων που παραγγείλατε. Σε περίπτωση που η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης διαφέρει από τον αναγραφόμενο στην σελίδα του προϊόντος θα λαμβάνεται σχετική ενημέρωση.

Για την αγορά προϊόντων από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ακολουθείτε τα εξής βήματα:

i. Επιλέγετε από τον κατάλογο προϊόντων ή από αναζήτηση προϊόντων συγκεκριμένους κωδικούς προϊόντων και τους τοποθετείτε στο Καλάθι Αγορών.
ii. Συμπληρώνετε τα στοιχεία της παραγγελίας π.χ. τρόπος πληρωμής, τρόπος αποστολής, διεύθυνση αποστολής, κλπ.
iii. Επιθεωρείτε την συνολική εικόνα της παραγγελίας.
iv. Δίνετε την τελική εντολή παραγγελίας ενώ παράλληλα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Σε περίπτωση λάθους κατά τα ανωτέρω βήματα επιλέξτε την επιλογή Πίσω για να επιστρέψετε στο προηγούμενο στάδιο και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις. [privacy_policy].